piektdiena, 2010. gada 3. decembris

Pasaules gaisma

Meitenes XV gadu svinību mise izrādījās baznīcā La Luz del Mundo. Laimīgā kārtā līdzi bija lakats, kas izrādījās absoluti nepieciešams.
Kopsavilkums šīs baznīcas vēsturei - tās radītāji dzīvo tepat aiz kalna Gvadalaharā, tēvs un dēls. Viens no viņiem bija cieši pārliecināts, ka ir Kristus īstenais apustulis. Kopš Kristus pēdējā apustuļa nāves un viņa iecelšanas par apustuli nav bijis īstas pestīšanas. Pasaulei būs gals, tas ir skaidrs, vienīgie paglābtie būs šās baznīcas piederīgie. Baznīca aizliedz sievietēm nēsāt bikses un griezt matus vai krāsoties.
Ēnu uz baznīcas vadību met apsūdzības sieviešu izvarošanā, naudas izkrāpšanā  un neadekvāti izšķērdīgas dzīvesveida piekopšanā (Zoo Teksasā), nodokļu nemaksāšanā, masu pašnāvību plānošanā.
Sievietes un vīrieši sēž pretējās galvenās ejas pusēs. Baznīca stāvgrūdām pilna ar bērniem un grūtniecēm, vīrieši - ievērojamā mazākumā. Pēc apģērba un izturēšanās spriežot, šī ir trūcīgu ļaužu baznīca. Prom ejot visiem tika piekodināts svētdien atnest ziedojumus, jo telefons, īre un elektrība jāmaksā. Tad visi nodziedāja dziesmu, kuras vienīgie vārdi bija vairākus desmitus reižu atkārtotā frāze "es strādāju tam kungam", vēl nofotogrāfējāmies mācītājmājā un devāmies uz svētku dārzu baudīt pieklusinātu ballīti.







2 komentāri:

Janis teica...

Vai tā ir normāla prakse atzīmēt dzimšanas dienu ar misi baznīcā?

EvaSica teica...

XV gadu dzimšanas diena sievietei nozīmē tās izrādīšanu sabiedrībai un dievam tai skaitā. Mise ir obligāta, ja tās nav, ģimene ir neticīga.