svētdiena, 2009. gada 18. janvāris

Galdnieku ballīte

Joprojām nav izdevies nopirkt biļetes uz Mehiko. Mexicana mājaslapai ir atsevišķa sadaļa ārzemju kredītkartēm: kad esi izvēlējies lidojumu, ievadījis visu maksājumu infomāciju, nospied APSTIPRINĀT, nonāc atpakaļ pirmajā lapā. Tas aizvaino, nudien. Īpaši tādēļ, ka viņi šo lapas kļūmi zina — to apjēdzu, atceroties sarunu ar biļešu kases darbinieku. Bet citādi jau nebūs neviena, kas biļeti biļešu kasēs par pamatīgo uzcenojumu gribēs pirkt. Araseli nopirks ar savu Meksikā izdoto karti, atdošu naudu.
KLM nav iesūtījis nomainīto biļeti epastā.
Pedro nav atdevis naudu (pirmdien atdošot). Citu žēlabu nav.
Vakardien piedāvājāmies Araseli nobildēt viņas dzīvokli BayView (turpat, kur pavadījām dienu pie baseina). Pirms tam ieskrējām Araseli līdzi samaksāt par mašīnu līzinga maksājumu. Pēc ilgām pūlēm atradām bankas filiāli, kura strādā sestdienās, stāvgrūdām pilnu, Araseli rindā nostāvēja apmēram stundu. Izrādās, ka internetbankas pakalpojumi netiek piedāvāti, bet telefonbankas pakalpojumi ir nepopulāri. Lai maksātu, nauda tiek izņemta no bankomāta, jo bankā tiekot pieņemta tikai skaidra nauda vai čeki.
Nofotografējām dzīvokli, nopeldējāmies baseinā, paēdām, līdz zvanīja Araseli draugs un aicināja mūs uz pludmales ballīti dažus soļus tālāk pludmalē. Galdnieku uzņēmums bija kopīgi devies zvejot, tagad diezgan sareibuši sēdēja pie ugunskura, ēda svaigu seviči (ā, cik garšīgu un asu!), sprieda par mākslu, biznesu, nabadzību, bagātību, mīlestību un draudzību, kā arī dzīves jēgu. Krišs tika apsēsts, visi gribēja draudzēties. Mēs, meitenes, sēdējām maliņā uz akmeņiem un pieskatījām, lai nebrauc dzērumā, nelien okeānā un vispār lai viss tā labi. Ballīte beidzās ap vieniem naktī smalkajā BayView dzīvoklī. Krišs esot iemācījies teikumā iepīt "ragulops" vai "āzis". Es tajā laikā jau gulēju.

Nav komentāru: