otrdiena, 2009. gada 29. septembris

Reportāža no manām pirmajām kāzām


Kāzas notika Paradise Village viesnīcā. Tas ir milzu betona komplekss, kurš būvēts, lai Puertovajartai dāvātu muļķīgā kārtā iztrūkstošās Maiju piramīdas.
Līgavas istabiņa dažas minūtes pirms domājāmā ceremonijas sākuma. Priekšplānā sievasbrālis skatās futbolu, vidusplānā notiek nesankcionēta fotosesija, tālākā plānā pannē līgavas mākslīgos matus, bet pie loga grimmē līgavu.
Daudz mierīgākā līgavaiņa istabiņa. Pārsteidzu nesagatavotus.
Laulības sākās ar nokavēšanos saucamās piramīdas smailē. Zāle liek domāt par Rucavas vidusskolas aktu zāli pēc bērnu sienu zīmējumu konkursa Uzzīmē savu maiju! Griestu vietā - stikla piramīda.
Ceremonijas svinīgākais brīdis - laulības reģistrācijas papīru parakstīšana. Līgums ir biezs, uz kādām 6-8 lpp. To paraksta un ar pirkstu nospiedumiem apzīmogo līgava ar līgaivaini, paraksta četri liecinieki. Gredzenu mīšana izpaliek, bet bučošanos nokavēju (kāds kauns!) Lai arī man likās, ka ceremonija ir formālāka par reģistrācijas apliecības saņemšanu Uzņēmumu reģistrā, līgava raud un raud.
Pēc valša (abi apskāvušies lēni bučojās zāles vidū) līgava nodzied pa virsu savam mīļākajam ierakstam dziesmu Kad tu ieradies.
Līgavas meita saka runu, kurā mīļi uzņēm jauno tēvu ģimenē. Visi brālēni un māsicas sanākuši klausīties.
Līgavas tēvs dod norādījumus jaunajam vīram.
Kad dodamies prom, otra līgavas meita izklaidē viesus ar Maikla Džeksona dziesmām.

Nav komentāru: