svētdiena, 2010. gada 28. februāris

Kas patīk amerikāņu vecīšiem

Mans klients - bārs Andale nosvinēja savu 30 gadu jubileju. 30 gadus noturēties virs ūdens ar paceltu gavu palīdzējusi Jorge (attēlā) spēja ielīst amerikāņu atpūtnieku ādā. Saprast, ka uz Meksiku brauc dzert lētus kokteiļus (kokteiļos lej šmigu, kuru pārdod plastmasas kanniņās ar rokturi 0.5l - Ls 0.80 mazumtirdzniecības vietās), nevis 100% agaves tekilu.

Amerikāņiem patīk autentiska vieta, tas nozīmē karodziņus pāri ielai, ar olu paliktņiem izsistas sienas, uzrakstus, kuri vēsta, ka dzert ir forši un jāt ar ēzeli arī ir forši.

Vidējais apmeklētāju vecums ir 50++++, ienākumu līmenis ne pārāk augsts, bet regulārs - pensija. Dziesmas - vispopulārākā - Who (the fuck) is Alice? un citas ne mazāk vecas un lecamas meldijas. Pārtika - lēta, bet milzīga - amerikāņi grib ēst daudz, maksāt maz, un viņiem nav ne mazākās nojausmas, kā kam būtu jāgaršo.
Neviens meksikānis šajā krogā nav redzams ne dienas, ne nakts laikā, izņemot, protams, apkalpojošo personālu, kuriem mācīts uzvesties kā pamuļķiem - rāpot pa zemi un švilpt ar švilpi, dīvaini jokot un visādi izdarīties. Pie staba stāv piesiets ēzelītis. Apmēram reizi stundā ar viņu (skaļi švilpjot) tiek jāts cauri pārpildītajam krogam. Nez ko par to teiktu dzīvnieku aizstāvji tajā pašā Amerikā. Ēzelīša žēl.
30 gadu dzimšanas diena tika nosvinēta godam - aizvērta iela kvartāla garumā, izsaukta labākā folkloras grupa valstī, labākais mariači orķestris. Ikviens bija gaidīts, viesi tika mieloti ar bezmaksas alu, tekilu, kokteiļiem un atspirdzinošajiem dzērieniem, visas ielas garumā bija galds ar 100m burritos. Svētku kulminācijā tika sadalīta milzu torte, godīgi sakot 5 milzu tortes. Pēc tam noskatījāmies uguņošanu.
Krišs uz to visu nolūkojās no vīriešu masāžas salona balkona, ko izvēlējos kā labāko pozīciju no kuras var pārredzēt visu ielu. Te jāpiebilst, ka bārs atrodas Olas altas, kas ir slavena ar vienu no lielākajām geju kopienām Meksikā.

Mani šokē, ka šis ir viens no vis-visapmeklētākajiem krogiem Vajartā, to sauc par tradicionālu meksikāņu vietu, bet viss ko es redzu, ir prasts, lēts un negaršīgs.

Nav komentāru: