sestdiena, 2009. gada 28. februāris

Cīņa par darbu — pirmā nedēļa

Pirmo reizi mūžā tā pa īstam saprotu, ka tas, ka kaut ko vari un proti, ir mazāk vērts nekā tas, vai atradīsi kādu, kam tas patiešām der un ir nepieciešams.
Trešdien, joprojām ar tirpstošiem pirkstiem, sliktu dūšu, reiboņiem un citām ar augstumu saistītām ligām mēģinu turēties Līgai astē. Pēc tam, kad Līga pārnākusi no Liverpool fotosesijas dienas vidū, mēs dodamies uz aģentūru noskaidrot, kur palikušas jaunās Līgas promo kartes, solītais ledusskapis dzīvoklim un citus niekus. Tad dodamies uz kādas fabrikas biroju tepat netālu — Līga stāsta, ka bijis kastings, cilvēki ļoti pretimnākoši. Varbūt viņiem der stādīt priekšā arī mani. Ierodamies, tiekam noturētas par modelēm, kas ieradušās uz kastingu un pavisam ātri nonākam pie biroja vadības. Fabrikas mākslinieks, apskatījis manu portfolio, to slavē, apsola, ka palīdzēs tikties ar īpašniekiem. Lai atnākot piektdien.
Dodamies mājās, ieejam lielveikalā, sabrūkam gultā, noskatāmies Sekss un lielpilsēta sērijas, viss.
Ceturtdien sākam jau agri. Joprojām šūpojos, augstumslimība atkāpjas ļoti lēni. Vispirms metrobuss, tad divi metro, līdz galam, kāds km ar kājām, nonākam rūpnīcas teritorijā, kurā ražo kurpes. Man pilnīgi neapjēdzami apjomi. Pie ieejas durvīm kremkrāsas Bentley. Apsardze un smalks, milzīgs birojs, sekretāre, palmas un zaļumi, kastinga rīkotājs Fendi brillēs. Aprunājos par darbiem, izrādās, ka šī rūpnīca izdod katalogu 1,5 mēnešos, tādēļ pašai ir divas fotostudijas ar četriem fotogrāfiem, kuri strādā pilnu darba laiku.
Tad dodamies uz kastingu pie fotogrāfa Tito Trueba viņa studijā/privātmājā pavisam netālu no mūsu dzīvokļa. Viss, ko varētu vien vēlēties, — iekšpagalmā studija, saliedēta komanda, laba tehnika, daudz darba, lieliska atmosfēra. Esmu iedvesmota.
Atkal daži metro, pirms iepriekšējā kastinga Corona alus videoreklāmai atlicis mazliet laika. Esam netālu no Ilzes Leduskrastas, nolemjam viņu apciemot fotostudijā. Ārā karsti, studijā ledaini. Izdzeram glāzi ūdens, satiekam un patērzējam arī ar Beatrisi un viņas dēlu fotogrāfu Adrianu.
Pēc kastinga vēl pāris metro, lielveikals, Sekss un lielpilsēta, miegs.
Piektdien tikai viens kastings, tas pats kājām ejamā attālumā. Pa ceļam meklējam dzīvokli, lai steigšus var ierasties Krišs. Video reklāmai nepieciešama sieviete izmeklētāja — Līga filmējas, es tulkoju un beigu beigās arī palīdzu ar tēlošanu kameras priekšā.
Pēc tam apmeklējam ražotnes biroju, ar kuru trešdien bijām norunājuši tikšanos. Sagaida mākslinieks, iedod man divus kontaktus, ar kuriem sazināties pirmdien. Pa ceļam zvana Sarma un lūdz izsūtīt savu portfolio, briest darbs kazino reklāmai.
Vakarā apstaigājam rajonu, apskatām pāris dzīvokļus. Tad lielveikals, Sekss un lielpilsēta, miegs.

Nav komentāru: