piektdiena, 2011. gada 15. aprīlis

Zefīrs

Irma ar Edvīnu virzās ar ātrumu viens līdz divi biznesa plāni dienā. Uz jautājumu: "Tu dzirdēji mūsu pēdējo ideju?" nekad nevar atbildēt pavisam droši. Zefīri esot bijis Kriša pienesums. Pamatkapitāls - mikseris, izejmateriāli - želatīns, daži apkaltuši apelsīni un piloncillo (nerafinēts niedru cukurs).
Lai saskaņotu maija kāzas, ar Pierre runājām īpaši skaļi un skaidri. Bija jāpārspēj miksera rūkoņa, kā arī Kriša un Edvīna gaviles zefīru kuļot.
Nupat nogaršoju rezultātu, salīdzināju ar oriģinālu. Lai arī ne tik glīts, tomēr garšām bagātāks. Tik atšķirīgs, ka vajadzētu šai ķēpai jaunu nosaukumu dot.
Krišs izklāsta recepti:
No piloncillo un svaigi spiestas apelsīnu sulas uzvāram sīrupu un uzbriedinām želatīnu.
40-50 minūtes iekuļam gaisu. 
Mēģinām izspiest ko līdzīgu zefīra pusītei. Es zinu, nav līdzīga.
Paciešamies kamēr želatīns sacietē. Tad jānober ar pūdercukuru un jāsalipina pusītes kopā.

5 komentāri:

Photographer Eva Sica teica...

Paldies visiem pieklājīgajiem bloga lasītājiem par atturēšanos komentēt!

Elīnas brīvlaiks teica...

pie šitik kārdinošām bildēm tieši gatavojos iekomentēt :P
cik ilgi šitie brīnumi cietē?

Līga teica...

a man kā reize šorīt brokastīs zefīrs... Īstais, caur Nastju no Maskavas atceļojis ;))

Anonīms teica...

Kā garšoja šie "veidojumi"?

Ingrīda

Photographer Eva Sica teica...

Šie brīnumi vēl ir ledusskapī. Toms atteicās ēst. Pierunāju vismaz pamēģināt, pamēģināja un tad pavisam atteicās.

Krišs teica, ka piloncillo garša pa stipru - mazliet pēc kvasa koncentrāta. Par maz sakults, par maz sacietējis.
Tomēr zefīra izgudrotāji ir neatlaidīgi, un domājams drīz gaidāms jaunais izlaidums.