pirmdiena, 2009. gada 3. augusts

Dārznieks Francisko

Piektdienas rītā tik vien kā lakatu uzmetusi, žāvādamies stāvu uz terases. Kopš Montessori skolā brīvdienas, manu terasi var aplūkot vien iguanas, putni un briesmīgi treknā žurka, kura jau kādu laiku dzīvo kokā. Pamanu prāvu sombrero līkņājam manas kaimiņienes-raganas dārzā. Viņš paceļ galvu - mūsu skatieni sastopas. Tā kā esmu daudz mazāk samulsusi par viņu, ātri apjautājos, vai viņš būtu gatavs arī manam dārzam aci uzmest.
Uzmest aci varot, bet darīt gan neko nevarot, šodien vēl citi klienti jāapkalpo. Pēc manu džungļu apskatīšanas (atzīstos, ka kopš sastapu čūsku, neesmu ne lapas vākusi, ne ravējusi) viņš nosauc cenu - Ls 10 par visa dārziņa savešanu kārtībā.
Vēl pēc mirkļa viņa virtuozo svilpošanu var dzirdēt no mana dārza puses. Viņu sauc Francisko (kā gan lai savādāk sauktu dārznieku?) , un kad viņš atgriežas, lai palepotos ar paveikto, es jau atkal puslīdz nepiedienīgā izskatā tieku pieķerta sēžam pie datora. Kriša nav mājās, te nu arī sakne leģendām par saimnieču un dārznieku attiecībām.
Lai piedod klienti, kuriem piektdien tika atteikti dārza darbi, bet mans dārzs izskatās laimīgs. Banāns ražošot apmēram pēc sešiem mēnešiem, bet puķe sarkanajiem ziediem esot ingvers.

Nav komentāru: