otrdiena, 2010. gada 21. septembris

Biju pie ausu ārsta

Pāris dienas atpakaļ noņēmu no ausīm austiņas un sapratu, ka viena vairs lāga nedzird. Vakar saspēlējos tenisu un kļuva vēl sliktāk. Zinot, ka tropos ar iekaisumiem ļoti jāuzmanās, ātri pierakstījos pie LOR. Jau latviski ir grūti izskaidrot kā tad tā auss jūtas, kur nu vēl spāniski. Ņēmu Krišu līdzi.

San Javier slimnīca mani iepriekšējo reizi nosita ar augstajām cenām, tādēļ šoreiz izvēlējos slimnīcu CMQ, kas orientējas nevis uz ārzemniekiem, bet uz turīgiem meksikāņiem. Pierakstījos vakar septiņos, vizīte bija šodien desmitos rītā. Slimnīca jauna, visa vienos stiklos, ausu nodaļā sekretāre uzreiz mūs ieved pie daktera. Ārsts visus jautājumus pārformulēja dažādos veidos un uzdeva divreiz, šķiet nodrošinoties pret to, lai kaut ko līdz galam nesapratusi viņam atbildu jā, jā. Tad ieaicināja blakuskabinetā, kur ar zondi (attēlu skatījāmies uz liela TV) izskatīja abas ausis un degunu, komentējot ko mēs redzam, kas ir labi un kas ne tik labi.

Vēl sekoja smalka iztincināšana, iztaustīšana, un mēs devāmies atpakaļ pie galda, uz kura stāvēja auss modelītis un portatīvais dators ar uzskates materiāliem. Nekad iepriekš pie ārsta neesmu uzzinājusi tik daudz. Tagad saprotu auss uzbūvi, skaņas nonākšanu līdz smadzenēm. Ir skaidrs kāpēc ārsts izslēdz vienas slimības, bet pieļauj citas. Kas man ir jādara, no kā jāizvairās, kā iespējams es jutīšos un ko vēl var iesākt lietas labā. Nevaru iedomāties ko vēl derētu noskaidrot.

Pēc ārsta devos nopirkt zāles. Vienas ražo Roche - Ls 8, otras cita laba zāļu firma - Ls 12. Koš pagājušās vasaras slimošanas zinu, ka ir vērts pameklēt katrai zālei savu Meksikā ražotu ģeneriķi. Apstaigājām divas aptiekas un nopirkām tās pašas zāles tajās pašās devās attiecīgi par Ls 0.8 un Ls 1.80. Ārsta konsultācija - Ls 20.

Nav komentāru: