ceturtdiena, 2009. gada 8. janvāris

Stundas un naudas

Sapratu savu kļūdu — ir muļķīgi kur doties un mēģināt rosīties, nezinot vietējās biznesa ieražas. Ievācu informāciju par laiku, kad ir visdrošāk satikt meksikāni darba vietā.
Vismazākā iespēja satikt kādu birojā ir piektdienās un ceturtdienās, jo daudzi sāk nedēļas nogali jau trešdien. Drošāk doties rīta pusē, jo pēc pusdienām daļa neatgriežas darbā. Pēc svētkiem parasti visi atpūšoties vienu vai divas dienas.
Īsumā — meksikāņi patiešām ir darbā pirmdien un otrdien pirmajā dienas pusē, ja vien tās neiekrīt pēc svētkiem.
Otrdien aizbraucu uz nekustamā īpašuma biroju pirms pusdienām, puisi satiku, viņš, sūdzoties par to, ka ļoti gribas ēst, tomēr atrada iespēju neskriet pusdienās (11:30), bet man atļaut nofotografēt objektu.

Gvadalaharas istabas īpašnieks spānis ar diviem cigāriem ir atgriezies no brīvdienām, bet joprojām neatdod drošības naudu. Zvanīju jau 4. janvārī, kad viņa izpalīgs paņēma Araseli konta numuru, un teica, ka pirmdien señor Pedro naudu ieskaitīšot. Pirmdien izdevās sazvanīt Pedro, kurš gaidīja meitu Soņu no brīvdienām, viņai iedošot naudu, un viņa ieskaitīšot. Šodien sazvanīju, viņš paziņoja, ka nauda būs piektdien, tad es teicu, ka tas neder, jo nauda bija jāatdod jau pirmdien, viņš paziņoja, ka naudas nav, es esot teikusi, ka palikšot daudzus mēnešus, beigās, nobrēcies, ka naudas arī nebūs, nometa klausuli.
Sazvanīju Alehandro kolēģi Anhelo, lūdzu, lai sazvana Pedro. Pedro teica Anhelo, ka es esot visu samelojusi, jo esot nelietīga mele; ka viņam nav nekādas darīšanas ar maniem un Soņas slēgtiem līgumiem, lai zvana viņai un ka Anhelo ir izspiedējs un nodarbojas ar naudas izspiešanu, vai vispār viņš zinot, ar ko runājot, cik ietekmīgs viņš esot, un tādā garā. Pamatīgi izkliedzies, nometis klausuli.
Bēdīgi rakstīju Araseli, ka naudu neatdod, lai arī ir parakstīts līgums. Tagad, jau vakarā, Araseli atsūtīja īsziņu, ka 14. datumā nauda būšot. Kā viņai ir izdevies vienoties, nezinu.

Nav komentāru: