sestdiena, 2009. gada 3. janvāris

Paula dzimšanas diena

Trijos dienā pie mums iebrāzās Aleksa, lai ieaicinātu uz Paula dzimšanas dienu dažas mājiņas tālāk. Nopirkām mazu kēksu ar apelsīnu krēma virsu un gājām ciemā.
Lielākā daļa ģimenes jau vakar aizbrauca uz Gvadalaharu, tādēļ šodien uz svinībām ieradās vien 22 ģimenes locekļi, 2 draugi no blakus mājas (mēs) un sunītis Pimienta.
Vispirms lielās bļodās tika sabērti čipsi, cūku ādas ar laimu un čili. Tad plastmasas šķīvjos tika servēti (lielākoties, lai bērnus piespiestu paēst) makaroni ar pesto. Galvenais ēdiens bija "čili ūdens" — garneles kopā ar dažādiem čili un sīpoliem, gurķiem aukstā zupā. Ārkārtīgi garšīgi!
Tad aizrunājāmies ar topošajām ģimenes modelēm par fotogrāfiju un teju visa ballīte iebrāzās mūsu mājiņā apskatīties web lapas un katalogus, ierādot labākās aģentūras un svarīgākās šejienes mājas lapas. Pamela ir pabeigusi Gvadalaharas modeļu skolu, varēs man palīdzēt ar padomu un kontaktiem.
Tad sekoja kūkas brīdis, visi dziedāja, "dzimšanas diena Tev, dāvanas man; gribam kūku, gribam kūku", kamēr jubilārs ar pirkstu no virsas nogaršoja (cik es sapratu, pareizi būtu bijis nokosties no visas), bet pēc tam sagrieza un piešķīra katram savu kūkas gabaliņu.
Ballīte beidzās ap 10.oo vakarā, pieaugušie dzēra tekilu ar ledu un kokakolu. Neviens manāmi neiereiba, jo divās dienās izdzertas divas nepilnas pudeles tekilas uz visu pieaugušo baru, kas man liek domāt, ka tajā kokakolā tiek liets niecīgs daudzums tekilas.
Visjocīgākais ir tas, ka Gvadalaharā visa lielā ģimene dzīvo un strādā ārkārtīgi tuvu mūsu izīrētajam dzīvoklītim — viens aiz viena stūra, otrs dažus kvartālus tālāk. Tā tik ir sakritība, sevišķi, ja zina, cik milzīga ir Gvadalahara un cik daudz iespēju ir dzīvot citā rajonā.

Nav komentāru: