otrdiena, 2012. gada 3. jūlijs

Vēlēšanu rezultāti

Peņa Ņieto uzvara Meksikas prezidenta vēlēšanās ir šoks, lai arī gaidīts šoks visiem maniem Meksikas paziņām. Viņa sieva ir vispopulārākā seriāla aktrise, bet pats īsts skaistulis meksikāņu gaumē.
Ņieto partijas (PRI) valdīšanas laikā pirms desmit gadiem par nieka naudu tika privatizēta televīzija. Tas nozīmē TV lojalitāti līdz pēdējam elpas vilcienam. Latvijā to sauktu par oligarhu uzvaru.

Mēs esam tikai viesi, un meksikāņi ir izlēmuši. Nu tad jau redzēs kā būs. Iespējams, ka tas tomēr neizrādīsies atpakaļceļš uz diktatūru un kreisi noskaņotu valsti ar augstu korupciju un nekādu ekonomiku.


3 komentāri:

Edgars teica...

Kā gāja manam draugam Aristoteles :-)

Andzejs teica...

Nezinu, vai šo esi lasījusi. Petījums un analīze par Meksikas politiku un narkotikām - man šķita interesanti.

http://www.newyorker.com/reporting/2012/07/02/120702fa_fact_finnegan

EvaSica teica...

Labs raksts, bet no iekšpuses viss izskatās vēl sarežģītāk.

Jebkurš ASV medijs cenšas izvairīties pieminēt, ka narkotrafiku finansē ASV narkomāni, bet apgādā ar ieročiem ASV ieroču ražotāji. Tā ir liela nauda, kas ieplūst un izplūst no valsts. Narkotrafika iegūtā nauda tiek mazgāta ASV bankās. ASV ietekme uz Meksikā notiekošo ir lielāka kā viņi grib atzīt, jo šobrīd Meksika ir mazais brālis, kas ir iekūlies ķezā un ir vieglāk pabakstīt ar pirkstu kā uzņemties daļu atbildības.