sestdiena, 2011. gada 22. janvāris

Rudenīgas noskaņas

Kad svētdien spēlējām tenisu, pūta vēss vējš. Palmu lapas čabēja, vējš šalkoja, nācās reizēm pārprasīt un ūjināt, lai saprastu kuram kārta servēt. Krita lapas. (Sausuma dēļ). Costco sākusies melleņu sezona, Krišs nopirka džinsus. Pirmo reizi mūsu divu gadu Meksikas vēsturē staigājam kedās, džinsās un džemperos. Uz matrača esmu savilkusi visu mūsu pledu klāstu - Artura dāvināto kokvilnas deķīti, salaveča pledu un blāvi zaļu (vai tikai ne Santas vesto?) guļammaisu. Teniszeķes kājās, Tkrekli mugurā, karsta tēja blakus.
Vakar nācām kājām no pieturas, piestājām pavakariņot Sonoras gaļās. Sēdējām pie grila, drebinādamies ar patiku ēdām komplimentāro zupiņu,  pie steika palūdzām nevis ledus ūdeni, bet kumelīšu tēju.
Frizierei taisnība - ziemā var iedzīvoties blaugznās. Ar apslāpētu kliedzienu un šķukstu metos dušā un pēc iespējas ātrāk ārā. Šampūnu tā nevar kārtīgi izskalot.
Kārtojot ledusskapi atskārtu, ka saldētavā teju neskarts ir Ziemassvētku saldējums. Ledus pirkts nav ļoti sen.  Ir labots Vajartas visu laiku aukstuma rekords - naktī +13. Mūsu mājā daži logi ir stikloti, daži nestikloti, bet dažiem vien stikla žalūzijas.

p.s. Sauļugunim dota pēdējā iespēja. Ģimenes sapulces lēmums - salabot un steigšus pārdot.

5 komentāri:

Unknown teica...

mjā, kopš dzīvoju Madeirā, man pie +16 grādiem tagad ziemā arī salst un jāģērbj vilnas zeķītes un džemperītis. izlaidušies esam!

vai Meksikas rudenī mēdz būt zeltainas lapas? šeit, Funšalā, rudens izpaudās tikai kā brūnu, nokaltušu lapu nobiršana no sausuma oktobrī un vēlāk pamazām lietus sezonas laikā, un arī tikai dažiem kokiem: platānām, vates kokam (sumaūma) un ēdamajiem kastaņiem. mazliet pietrūkst, ka nebija vērojams zelta rudens.

Anonīms teica...

es Sauļuguni labotu tikai tad, ja būtu zināms pircējs; vispār pasaulē muļķu nekad nav pietiekošā skaitā, kad tieši tādus meklē

EvaSica teica...

Smejos. Kā pie mums saka - tad jau manīs.

Anonīms teica...

Pavadiju krasnakaaas si gada stundas lasot Tevi no 2008. gada. Paldies :-)

EvaSica teica...

Jā, vakardien sāku lasīt arī Tavus arhīvus, bet tad mani kaut kas aizsauca. Gan vēl tuvākajā laikā atgriezīšos.