pirmdiena, 2011. gada 24. janvāris

Ko noklusēja meksikāņi

Man arī, gluži kā Silvai patīk vizuāli salīdzinājumi.
Šeit, Sigņa blogā, variet apskatīt cik daudz pārtikas un naudas apēd ģimene dažādās pasaules valstīs nedēļā. 

Izpētīju smaidīgo meksikāņu pārtikas klāstu un apsmējos. Jā, tas ir tas, ko apēd meksikānis nedēļā savās mājās - visādi augļi, olas un graužļi brokastīs, dārzeņi un viss pārējais pusdienās/vakariņās. Bet. Apskatieties uz apmierinātajām sejām! Apalīgums nav meksikāņu bioloģiska īpatnība, bet iegūta kvalitāte.

Kur ir visas uzkodas - kukurūzas čipsi, kartupeļu čipsi, banānu čipsi, kviešu miltu čipsi, piparotās pupiņas, galertiņi, saldās suliņas un ledutiņi, kukurūzas, tamales, tako un gorditu grēdas? Meksikānis trīs reizes dienā ēd mājās, jo veselīgi gatavot ir namamātas goda lieta, bet pārējā laikā viņam mute kust nepārtraukti - mašīnā, pieturā, autobusā, pie skolas, sporta laukumā, tepat pie sētas, un galu galā - kapos.

Vēl par dzērieniem - kur vācietim guļ četras pudeles vīna un daždesmit aliņu, tur meksikānim - coca cola bataljons. Katoļu baznīcu un coca-colu vieno lielākais klients - Meksika. Vidēji katrs meksikānis dienā izdzer vairāk kā puslitru coca-cola produktus. Un tas ir saprotami, jo dzert gribas nepārtraukti. Bet piens ir kaitīgs (pret laktozi ir milzīgs aizspriedums, pat saldējumi tiek ražoti no augu taukiem), tēju dzer tikai ledainās ziemas naktīs, kafiju vāra katlā gluži kā seno Draudzību, bet dažus aliņus nedēļas nogalē atļaujas ģimenes tēvs. Sievietes alkoholu teju nelieto vispār.

Ko šodien ēdām mēs? Biešu zupu un zaļu lapu salātus ar tītara gaļu. Dzērām kafiju un ūdeni. Kopš triecientempā uzēdu 5kg našķojoties uz ielām un piedzērot pa kādai kolai, sapratu, ka meksikānisku apalīgumu iegūt ir katram par spēkam. Turēties pretī nepārtrauktiem smaržīgiem kārdinājumiem ir Meksikas dzīves garoza.

6 komentāri:

Signis teica...

Tad sanāk, ka bilde nav izzīsta no pirksta, bet reāla meksikāņu ģimene?

Anonīms teica...

Galvenais, ka cilvēks laimīgs....

ingrīda

Anonīms teica...

Biešu zupa noteikti nebija labākā izvēle. Bietēm ir ļoti augsts glikēmiskais indekss, kas nozīmē, kā tajās ir ļoti daudz cukura, kas organismā pārvēršas taukos :-p To zinu, tāpēc ka tieši tagad mēģinu (mēģinām - he, he) dabūt nost "Meksikas kilogrammus" ;-)

Maija

EvaSica teica...

Jā, tā noteikti ir īsta vidusmēra meksikāņu ģimene. Ne nabadzīga, ne bagāta. Viņš, teiksim, šoferis, viņa, teiksim, nepilnas slodzes bērnudārza audzinātāja.

EvaSica teica...

Bietēm ir zemāks vai augstāks glikēmiskais saturs kā tortei? Tas tā, pustortīti notiesājot.

Anonīms teica...

Tieši por tortīti nepateikšu, bet alum ir daudz augstāks indekss nekā baltmaizei.
Bet, ja 3x nedēļā mājas aizmugurē spēlē tenisu, to visu var neņemt galvā.