ceturtdiena, 2010. gada 16. septembris

Viva Mexico!

Mans pienākums ir ziņot, ka vakardien apritēja Meksikas neatkarības 200 gadi. Pēc pāris mēnešiem tiks svinēta arī revolūcijas simtgade, tā kā ālēšanās iemesls ir nopietns. Google ierakstiet Bicentenario - redzēsiet paši savām acīm!

Vakarā posāmies uz Vajartas centrālo laukumu, lai klausītos zvana ieskandinātā mēra brīvības saucienu "VIVA MEXICO!" un atbildētu ar to pašu.
Viss gan izvērtās savādāk. Žurnālā bija rakstīts, ka brīvības sauciens būs 23.00, mēs ieradāmies (satiksme kā zvejnieksvētkos pie estrādes) 21.50, lai pa daudzstāvu stāvvietas logu noskatītos uguņošanu. Spiedāmies uz mēra balkonu tieši pret spalvu - pēc uguņošanas visi gribēja mājās, bet palikušie lēni šūpojās salsas ritmos. Jāsaka, ka arī atnākušo bija ļoti daudz, manuprāt pilnīgi visa Vajarta, tās apkārtne un viesi. Bija karsti. Kad nonācām pie mēra balkona, varēja redzēt, ka mēra kabinetā noris svinības un viesi pa pāriem vien iznāk nofotogrāfēties ar zvanu, kas ieskandināja neatkarības disvsimtgadi. Izrādījās, ka viss jau ir noticis - pasākums ir noticis no 22.00-22.45.
Cilvēki tikai devās prom. Vilšanās liela. Kas atlika? Ņēmām sauļuguni un devāmies mājās tā arī brīvības saucienu nedzirdējuši. Šorīt mazliet kauns, jo arī parādi nogulējām.
Šeit saite uz prezidenta Kalderona neatkarības saucienu nevis galvaspilsētā, bet vietā kur tas pirms diviem simtiem gadu notika - Dolores Hidalgo.
El presidente Calderón grita '¡Viva México!' donde inició la Independencia - Bravo México - CNNMéxico.com

2 komentāri:

Anonīms teica...

Tā vieta bija diezgan laba. Krogs uz goda!

EvaSica teica...

Bija gan, jā.