sestdiena, 2010. gada 11. septembris

Lietus sekas



Banderas līci divās daļās sadala Amekas upe. Vienā pusē ir Halisko štats (un Puertovajarta), otrā Najarita (un Jaunā Vajarta). Šīs divas ir lielākās, bet nebūt nav vienīgās līča pilsētas - Banderas līcis (pirms lietus) bija saaudzis kopā vienā apmēram 80km garā apdzīvotu vietu virtenē. Tikai mēnesi pirms tūrisma sezonas sākuma pilsētu virtene ir sadalījusies posmos - aiz Buserijām vēl vakardien no mūsu puses nebija iespējams tikt (ar dievu 4 Season un daktera tako), Sajulita un San Pancho ir nošķirti no ārpasaules ar upi, jo visi tilti uz šīm pilsētām ir sabrukuši.
Vēl vairāk. No spēcīgā lietus sausajā laikā izžuvusī upīte ir mainījusi savu gultni, apmēram 30 māju ir aizskalotas Sajulitā, ielas pilnas ar dubļiem (ieskaitot mājas un baseinus), ir noslīkuši mājlopi un Sanpančo aiznesta ambulance. Bez pajumtes ir palikuši 70 cilvēku, kuri dzīvo kultūras centrā. Lai palīdzētu šiem cilvēkiem, savu artavu ielika arī Halisko latviešu biedrība.
Daži stāsta kā redzējuši no Marinas (jahtu piestātnes) zvejojam ārā krokodilu (nabaga dzīvnieki ir pagalam apjukuši un peld vai straume tos nes kur iedomājas).
Galvenie ceļi ir pamatīgi cietuši (nemaz nerunājot par nelielas nozīmes ielām). Dažas ceļu daļas ir aizskalojuši dubļi, bet pārējās daļās izveidojušies krāteri.
Par mikroķibelēm kā mūsu mājiņā jau trešo sapuvušo spilvenu un mitruma smaku it visur nav jēgas gausties. Vēl dažas nedēļas un sāksies paradīzes klimats, kurš ilgs līdz nākamā gada maijam, kad jau atkal sāks pilināt.
Bildes un informācija no www.pvpulse.com

3 komentāri:

Anonīms teica...

Es tik mēģinu iztēloties kā Augustīns tiek uz savu māju otrpus upei ( nu tur kur mēs bridām pāri), laikam bez laivas nekā'?

EvaSica teica...

Tur tagad upe mutuļo un viss Bokadetomatlan līcis ir koši dzeltenā krāsā no sanestajiem dubļiem. Izskatās skaisti.
Tālāk ir iekārtais vanšu tilts, bet domāju, ka tas iespējams būs aiznests kā visi citi tilti. Ceļš uz Bokadetomatlan ir pamatīgi cietis - izrautiem krāteriem un nodrupušām malām. Liela daļa smagās satiksmes joprojām brauc caur turieni uz GDL. Tāpēc mēs ar savu sarkano vāģi nemaz nerādamies.

EvaSica teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.