svētdiena, 2011. gada 29. maijs

Kā sabojāt kāzu bildes

Vajag sākt sarunu ar fotogrāfu, ka nemaz negribat fotogrāfēties, bet ja viņš fotogrāfē, lai nevienu ar to netraucē. Tad vajag sūdzēties par to, ka fotogrāfs nav izrādījis iniciatīvu un tādēļ nav nobildētas bildes kuras varēja nobildēt.

Vajag bēgt no kameras, neļaut fotogrāfam uzstādīties, pēc pirmā klik iet prom. Ja fotogrāfs izrāda iniciatīvu, tad vajag aizbildināties ar to, ka tālu salidojušie draugi ir daudz svarīgāki par fotogrāfijām, pēc mirkļa apstāties un ilgi sarunāties ar kādu darbinieku no blakus kāzām.

Nekad nevajag būt kopā ar līgavaini. Skūpstīties pavisam noteikti nevajag, to kāds vēl var nofotografēt.

Pirmo valsi vajag pārtraukt ar šņācienu, ka tas nav īstais dziesmas aranžējums. Doties ar vārdiem: "F$% šito F^%^% dziesmu es nemaz negribēju!" pie dīdžeja un tam palūgt mikrofonu, lai publiski viņu pazemotu.

Vajag dzert, un daudz. Tusēt ar paceltu alus pudeli rokās un dejojot to neizlaist. Der kāds dibenjoks.

Par radiniekiem vēlams atcerēties divos rītā, divdesmit minūtes pēc tam, kad pieprasīts cālis, kas pagatavots divos veidos. Doties pie patukšajiem, ar kūku atlikumiem, klikatām un pusizdzertām glāzēm noklātiem galdiem, un sastāties (sasēsties) grupas bildēm.

Pret fotogrāfu un kāzu organizatoriem vajag izturēties kā pret slinkiem kalpiem. Vēlams visu laiku fotogrāfu izrīkot, lai aiziet kādu pasauc vai kaut ko no kaut kurienes atnes. Uz šito gan neviens neķeras, bet mēģināt vajag.

Kāds ir šādu kāzu bilžu materiāls?
Veiksmīgi nofotogrāfēta ceremonija, kam seko grupas un grupiņas izgaismotu seju smaidot kamerā. Sākumā uz gaiša fona, tad tumšāka, tad spīdīgām acīm, tad spīdīgām sejām, tad sviedru lāsēm un atplēstiem krekliem. Pa starpām kāda dekorācija, kāds smuks bērniņš un tas arī viss. Man nav ne jausmas ko iesniegšu šiem līgavaiņiem, lai kas arī tas būtu, tas neatbilst manam priekšstatam par kāzu foto. Man ir bail iet gulēt, iespējams naktī man virsū lēks sadzērušies indieši, sviedraini afroamerikāņi un sareibusi līgava ar grīļīgu līgavaini.

Sēdēju tualetē un domāju (tā ir vienīgā vieta, kur no šī ārprāta varēja patverties, protams, aizverot kabīnes durvis), ka parasti vidējā budžeta kāzu vidū gadās pa kādiem dīvaiņiem. Nabagu kāzas mūsu pilsētā mēdz būt jautras un sirsnīgas, bet bagātnieku kāzas - elegantas un ārkārtīgi smalkām manierēm. Šīs bija lielas un ļoti greznas, labi organizētas kāzas. Netrūka nekā - ne mariači padsmit cilvēku orķestra, ne dāvanu visiem divsimt viesiem, ne smalku rotājumu un dārgu ziedu. Taču tas viņus nepaglāma no nepanesamākā pāra goda kāds jebkad redzēts.

Tīrākās sakritības dēļ Toms filmēja savas pirmās kāzas. 

3 komentāri:

Ievacha teica...

Nu šiem vismaz būs foršas bildes, ko parādīt saviem bērniem un bērnu bērniem (ja pašiem nebūs kauns):)

Fotogrāfs Valters teica...

Eva, Labi aprakstīts, nākas secināt, ka katram video/fotogrāfam ir gadījies šāds vai tāds līdzīgs atgadījums.

Bēgšana no fotokameras ir mazākais ;)

Anonīms teica...

es jau saakumaa spilgti izteeljos visu tevis aprakstito, bet pie varda "indiesi" bilde kluva pavisam skaidra un speciga :)