otrdiena, 2010. gada 31. augusts

Tilts pār Amecu ir sabrucis




Vakarnakt sabrucis tilts pār Amekas upi. Straume aiznesusi trīs mašīnas, izglābti divi cilvēki, viena ģimene joprojām pazudusi. Starp citu, šajā upē mīt krokodili. Vēl astoņos vakarā mēs ar Tomu un Sauļuguni to šķērsojām atceļā no 4 Seasons Puntamitā. Tūlīt arī sākās lietusgāzes, kas izskaloja tilta balstus un naktī tilts sabruka. Šorīt pirmais manu draugu ieraksts Facebook: sabrucis tilts - man vairs nav darba, meitai nav skolas, ko lai es daru?

Banderas līcis ir sadalīts divās daļās, daudz cilvēku no Halisko puses strādā Najaritā un otrādi. Tikšot piedāvāti ūdens taksometri no Najaritas uz Marinas ostu. Šis tilts no rīta līdz vakaram bija stipri noslogots, turklāt ūdens taksī auto līdzi nepaņemsi. Paldies dievam, pirms dažiem gadiem atklāja otru ceļu uz Gvadalaharu, tādēļ domāju, ka pārtikas piegāde Puertvajartai necietīs.

Papildināts 20.30 pēc Latvijas laika:
divi citi Amekas tilti, kuri atrodas tālāk uz ziemeļiem, arī ir aiznesti. Līdz ar to palicis ir tikai viens tilts divās joslās, kurš ir slēgts līdz ekspertīzei 16. septembrī par tā drošību. Ceļā Maskota - Puertovajarta kalnos ir nogruvums. Slēgtas abas joslas. Līdz ar to Puertovajarta ir nosķirta no pasaules ziemeļu virzienā (nav iespējas tikt uz Gvadalaharu), palikuši ir ūdens ceļi, aviosatiksme un mazais, kravām nepiemērotais kalnu ceļš uz Kolimu.
Pagājušonakt ir nolijuši 180mm. Tā ir mēneša norma Vajartas lietus sezonā. Vairāk lasiet šeit angļu valodā.

4 komentāri:

Anonīms teica...

Vai viņi gada laikā paspēs tiltu uzbūvēt no jauna? Pirms mēs tur ieradīsimies? :-) Maija

EvaSica teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
EvaSica teica...

Kuru Maiju mēs gaidām šeit nākamgad?

Anonīms teica...

Ar vēstuli facebook ceru - esmu šo mīklu atrisinājusi! :-) Maija